Vaccinări

Vaccinologia reprezintă totalitatea informaţiilor ştiinţifice referitoare la întregul proces de preparare și administrare a vaccinurilor, începând de la cercetarea stiințifică, evaluarea rezultatelor studiilor clinice întreprinse pe animale și ulterior pe oameni, aprobarea utilizării acestora la oameni, compoziţie, modul de utilizare, populaţia căreia i se adresează, nivel de eficacitate şi eficientă, imunogenicitate, reactogenitate.

Vaccinarea reprezintă actul medical prin care se administrează un vaccin în scopul prevenirii unor boli infecţioase.
Vaccinul este un medicament care poate să conțină virusuri sau bacterii vii atenuate sau inactivate, sau fragmente antigenice de virusuri, bacterii care sunt obținute prin inginerie genetică. După administrarea vaccinurilor se produce, prin stimularea imunologică (sinteză de anticorpi), o reacţie de apărare a organismului față de virusul/bacteria vaccinală fără să se producă îmbolnăvirea.

Comunicat vaccinări

Recomandări de vaccinare în Pediatrie. [ click pentru detalii ]

RĂSPUNSURI LA CELE MAI FRECVENTE ÎNTREBĂRI DESPRE VACCINURILE ÎMPOTRIVA COVID-19 - Ce trebuie să știți despre vaccinurile împotriva COVID-19 utilizate la copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani

Vaccinologie pediatrica [ download ]